Bij de Muse meditation ervaring wordt je data na afloop van de sessie gepresenteerd. De tijden voor calm, neutral en active representeren het gedeelte van de tijd dat je in elke staat verkeerde tijdens de sessie.

Muse meet de elektriciteit geproduceerd door ons eigen brein terwijl jij mediteert. Aan het einde van de sessie zie je een grafiek die jou vertelt hoe de sessie verliep. De grafiek is onderverdeeld in drie elementen.

  • Active: De dwalende geest. Tijdens deze periode was je afgeleid, je aandacht was aan het schommelen.
  • Neutral: De geest is in de natuurlijke rust staat. Je aandacht was niet aan het schommelen, maar je bent ook niet diep gefocust.
  • Calm: Diepe rustgevende focus op je ademhaling. Dit waren de momenten waar je volledig gefocust was op je ademhaling. Als je voor een lange periode kalm bent hoor je vogels.

Birds: wanneer je voor een lange periode in de kalme staat was hoor je de vogels zingen.

Recoveries: Wanneer je bewust wordt dat je geest aan het dwalen was en je weer je focus verlegt naar je ademhaling verdien je een recovery punt. Het herkennen van afleiding en weer teruggaan naar je focuspunt is een belangrijk onderdeel van meditatie en concentratie in het algemeen. Deze vaardigheid helpt je de voordelen van meditatie breed toe te passen in je eigen leven. Als je op de grafiek tikt zie je de exacte momenten waar jij je aandacht weer herstelde in het oranje gehighlight.

Calm Points: Je krijgt punten voor elke seconde die je in de kalme of neutrale staat verkeerde tijdens de sessie. Voor elke seconde in de neutrale staat krijg je 1 punt en voor kalm 3 punten.

Als je sessie langer dan 5 minuten heeft geduurde kan je op het vergrootglas drukken (rechtsboven de grafiek) om in te zoomen op je resultaten. Zo kan je elk moment dat jij je aandacht herstelde zien (gerepresenteerd door een gele ster) en de momenten dat je vogels hoorde (gerepresenteerd door de blauwe vogels). Wanneer je een onderscheiding (award) krijgt kun je op het icoontje klikken om een uitleg te krijgen wat de onderscheiding betekent.