Bij aanvang van een Muse Mind meditatiesessie checkt Muse of de hoofdband goed verbonden is en of het signaal sterk genoeg is. Aan de hand van de cirkel kun je zien of het signaal sterk genoeg is. Deze stap is nodig om te voorkomen dat je een sessie begint met feedback van lagere kwaliteit.

Als het niet lukt om de cirkel te vullen met de kleuren tijdens de signaal kwaliteit check of als je sessie wordt onderdrukken door signaal problemen, dan zijn er enkele stappen die je kan ondernemen om de kwaliteit te verbeteren. Muse is een gevoelig apparaat en vereist goed contact met je huid om jouw hersenactiviteit op te pikken. Om de signaal kwaliteit te verbeteren kan je de volgende stappen ondernemen:

 1. Zorg dat de Muse headband volledig is opgeladen
 2. Tik op de onderkant van het signaal check beeld en neem de instructies goed door om zeker te weten dat je de instructies goed hebt gevolgd.
 3. Muse is ontwikkeld om zittend te gebruiken, we kunnen niet garanderen dat de signaal kwaliteit goed is wanneer je ligt, beweegt, of in een andere positie verkeert dan zittend.
 4. Probeer de hoofdband al op te doen voor dat je begint. Zo zorg je ervoor dat je al rustig en comfortabel zit bij aanvang van de sessie.
 5. Probeer de grootte van de hoofdband aan te passen, de sensoren aan de zijkant moeten goed achter de oren zitten. Zorg ervoor dat de hoofdband tegen je huid aan drukt maar niet met te veel druk, je oren moeten niet naar voren buigen.
 6. Als de voorgaande stappen niet werken, kan je doekje in een klein beetje water dippen en de binnenkant van de hoofdband lichtelijk nat maken. Dit zorgt ervoor dat de elektrische signalen geproduceerd door je brein beter geleid en opgepikt kan worden door de hoofdband.
 7. Zorg ervoor dat je huid schoon is op de plek waar er contact wordt gemaakt met je huid. Make-up en een vette huid kan een barrière vormen voor de elektrische signalen. In dat geval, maak je huid schoon met een nat doekje.
 8. Zorg dat je hoofdband goed past. Pas de grootte een paar keer aan om erachter te komen wat goed werkt. Na een paar keer proberen zul je gelijk weten welke positie en grootte voor jou werkt.
 9. Zorg ervoor dat er geen haar tussen de sensoren en je huid zit, met name bij de oren is dit belangrijk. Soms is het dan ook handig om je haar in een staartje te doen.
 10. Hou je ogen gesloten en probeer je gezicht te ontspannen tijdens het kalibreren.
 11. De hoofdband werkt niet goed als je de regio verkeerd hebt ingesteld. Dit heeft te maken met de netspanning.

Als je Muse vaak gebruikt dan kan het schoonmaken van je hoofdband ook helpen. Gebruik een klein beetje alcohol op een wattenstaafje en wrijf dit voorzichtig op de sensoren aan de voorkant en de siliconen oorstukjes. Gebruik niet te veel alcohol.


Het fitten van de Muse headband

Water gebruiken voor betere signaal kwaliteit

Alcohol gebruiken voor het schoonmaken