Muse’s soundscapes geven je realtime feedback om jou tijdens de meditatiesessie te begeleiden. Iedereen is anders en daarom werken sommige soundscapes en geluiden beter bij de ene dan bij de andere. Probeer eerst alle verschillende soundscapes uit om te kijken wat jij het fijnst vindt.

Je kan het volume van de verschillende geluiden in de soundscapes personaliseren door op het volume icoontje te drukken. Elke soundscape heeft drie verschillende type geluiden:

Weer feedback: Het weer veranderd realtime op basis van jouw mentale staat. Het is de bedoeling dat je een soundscape en volume niveau vindt waarbij je bewust wordt van verandering in het weer (dus wanneer jouw geest aan het dwalen is) maar niet zodanig dat het geluid je stoort.

Background: dit geluid is er altijd, het creëert als het waren de sfeer (bijvoorbeeld het geluid van de golven bij de beach soundscape). In sommige gevallen kan het kalm worden voor afleiding zorgen, want de feedback valt weg, daarom is het voor sommige mensen handig om het achtergrondgeluid harder te zetten.

Vogels: Wanneer je in diepe, zachte, focus hebt op je ademhaling voor een langere tijd hoor je de vogels zingen. Soms kan dit geluid ook voor afleiding zorgen, zeker in het begin, daarom is het voor sommige verstandig om het geluid iets zachter te zetten. Na verloop van tijd zal je de vogels zelfs als een soort van cue ervaren, waardoor je nog meer ontspant.

Voice: Je kan hier de hoogte van het volume van de instructie stem aanpassen.

Het volume kan ook worden aangepast bij aanvang van een sessie, klik op het witte icoontje rechtsboven.

Je kan ook de instructie voor aanvang van de sessie uitzetten door No Exercise Instructions in te drukken.